Hilde Demurie Hilde Demurie - Vrolijk gezond

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, boordevol tips om vrolijk gezond te blijven!
Hilde Demurie op Facebook Volg Hilde Demurie ook
via Facebook

Experte Hilde Demurie wil voedingsbedrijven nog meer sensibiliseren 'omdat het meer dan nodig is'

TIEGEM – De West-Vlaamse Hilde Demurie heeft de voorbije jaren naam en faam gemaakt als voedingsexperte. Enerzijds met een reeks diepgravende boeken, anderzijds met haar bevlogen seminaries rond gezonde voeding in allerlei kringen. “Er is nog veel werk aan de winkel om gezondere voeding bij voedingsbedrijven te introduceren”, vindt ze zelf. Daarom wil ze in partnerships treden met bedrijven die gezondheid ernstig nemen. De eerste contracten zijn inmiddels een feit.

Hilde Demurie is toe aan de combinatie van een missie én een levenswerk. Met haar bedrijf en gezondheidslabel ‘Vrolijk Gezond!’ voert ze een strijd pro een gezonde levenswandel, en dat ook via de voeding. In zeven boeken – straks verschijnt haar achtste – heeft ze haar belegen visies al grondig uit de doeken gedaan.

In deze fase zoekt de experte partnerships uit te bouwen met voedingsbedrijven. “Omdat het nodig blijft te sensibiliseren rond gezonde en cleane voeding”, zegt ze zelf. “Bedrijven moeten meer doen dan slogans lanceren die vaak op marketing zijn gebaseerd, niet op de fond van de zaken. Ik wil zoveel mogelijk in cocreatie treden met voedingsbedrijven die bakens willen verzetten als het om gezonde en cleane voeding gaat. Ze krijgen dan ook het label Vrolijk Gezond! en dat is wat anders dan de Nutri Score.”

Eerlijke strijd

Nieuwe voedingsmiddelen ontwikkelen en/of bestaande voedingsmiddelen gezonder maken, beschouwt ze nu als haar nieuwe missie. Hilde Demurie bewees eerder al dat haar concept werkt. Met Belgian Butter Design stond ze mee aan de wieg van een uitzonderlijk voedingsrijke en gezonde bio geklaarde boter, ghee, die al jaren te verkrijgen is in de retail (Colruyt en Bioplanet, onder het merk ‘Boni’). “Elk bedrijf dat gezondheid ernstig neemt, zou zich moeten buigen over de kwestie”, vindt Demurie, die als voorvechtster zelf op de barricades wil staan. “Het wordt nog te weinig gezegd maar ook vandaag nog wordt redelijk wat rommel op de markt gegooid waar een breed publiek achteloos in trapt. De ‘gezonde voeding’ strijd moet nog altijd gevoerd worden.”

Een kwestie van Gründlichheit en durven doorzetten

De eerste contacten en de eerste contracten met bedrijven die met haar gezondere voedingsmiddelen ontwikkelen zijn er inmiddels. Binnen enkele maanden zullen de eerste concrete cocreaties op de markt komen, en dat alles zal te volgen zijn op haar website.

Op haar webshop heeft Hilde Demurie inmiddels al meer dan duizend eigen en gezonde receptformules neergepend die verkrijgbaar zijn (recepten ook volgens je bloedgroep). Eén zaak is zeker: aan Gründlichheit en doorzettingsvermogen ontbreekt het haar alvast niet.

Gepubliceerd in 2021
Bron: Made in West-Vlaanderen, KC